G16 и G16T комуникатори – Smart Alarm за сите

март 8, 2018 од во категоријата производи with 0 and 0
Home > Новости > производи > G16 и G16T комуникатори – Smart Alarm за сите

G16 комуникаторот на Trikdis е наменет за надградба на постоечки алармни системи од производителите Paradox, DSC, GE Interlogix и Texacom преку мобилната мрежа.

Можноста за двонасочна комуникација со алармниот систем го прави овој комуникатор погоден како за приватни корисници, така и за агенции за обезбедување. Приватните корисници можат да го користат за известување преку мобилната апликација или со користење на SMS известувања.

Вградениот IP комуникатор кој подржува DC09 протокол за комуниакција овозможува праќање на два паралелни канали. За поголема безбедност,  комуникаторот овозможува 128 AES енкрипција.

Апликацијата Protegus која што е достапна и на македонски овозможува детален преглед на системот од страна на корисникот. Исто така, овозможува и активирање, деактивирање на алармниот систем на безбеден начин. Преку известувањата, ќе бидете запознаени за евентуалните проблеми со системот во реално време.

Спецификации:

Parameter Description
фрефенции на GSM модемот 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
фрекфенции на 3G модемот 800 / 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz
Напојување 10-18 VDC
Потрошувачка на струја 60-100 mA (во стендбај)

До 250 mA (додека испраќа податоци)

Протоколи за испраќање на пораки TRK, DC-09_2007, DC-09_2012
Енкрипција на пораките AES 128
Меморија До 60 пораки
Влезови 1 (NC или NO)
Излези 2, OC тип, до 0,15 A, 30 VDC max
Конфигурација Локално преку USB порта или далечински
Работна температура Температура од -10 °C до 50 °C, релативна влажност до 80% при +20 °C
Димензии на комуникаторот 65 x 77 x 25 mm
Тежина 80 g

Сите права се задржани ЕСКОН-ИНЖЕНЕРИНГ